ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут"
АГРОІНЖЕНЕРНИЙ ФАКУЛЬТЕТ
Україна тримає стрій!!!
Featured

Виїзне практичне заняття: «Опільські олії», як екологічні продукти , що відроджують традиції та дбають про здоров’я

zobrazenna viber 2025 09 23 19 34 20 409   У вересні згідно навчального плану підготовки спеціалістів Е2 «Екологія» та Н1 «Агрономія» провели виїзне  навчальне заняття з дисциплін  «Загальна екологія», «Екологічна токсикологія», «Селекція та насінництво польових культур» під керівництвом викладачів кафедр екології та агрономії, лісового і садово-паркового господарства,  - доцента, к. вет. наук Олега ПАВЛІВА, к. с.г наук, доцента Валерія ГАВРИЛЮКА  та асистентки кафедри Віри МАГЗЕР.

    Гостьову лекцію провели  власник крафтового виробництва «Опільські олії», Михайло РОСОЛОВСЬКИЙ та його дочка Роксолана РОСОЛОВСЬКА.

   Сьогодні тут виготовляють олії 11 видів: кокосову, лляну, гарбузову, гірчичну, конопляну, макову, кунжутну, рижієву, з чорного кмину, розторопші та волоського горіха  

Foto 1   Все почалося 24 серпня 2019 року – саме тоді родина вперше представила свою продукцію на ярмарку крафтових виробників в Івано-Франківську. Ідея виникла після повернення з війни батька співзасновниці підприємства Роксолани РОСОЛОВСЬКОЇ. Для відновлення здоров’я лікарі радили йому вживати якісну лляну олію, однак знайти натуральний продукт на ринку було складно. Тоді сім’я вирішила виготовляти його самостійно – і з часом перетворила це у справу життя.

   Метод холодного віджиму, який використовує родина, відрізняється від промислового: насіння не підсмажується, завдяки чому зберігається максимальна кількість корисних речовин. У кожному виді олії – свій набір вітамінів і мікроелементів: наприклад, лляна багата на Омега-3, а олія з волоського горіха містить вітаміни А, Е, С, К, Р та групи В.

   Студенти екологи та агрономи почерпнули  цікаву інформацію про вплив кожної олії на здоров’я людини, перспективи майбутнього працевлаштування чи власного заснування певного органічного господарства. А також засвоїли знання, набули досвіду та  вміння планувати роботу з органічною сировиною із якої виготовляються крафтові олії. Учасники заняття мали можливість дегустувати кожну із олій.

    «Опільські олії» – це приклад того, як любов до справи, сімейна єдність і наполегливість можуть перетворити маленьку ідею на велику корисну справу для всієї країни.

zobrazenna viber 2025 09 23 19 34 20 466Щиро дякуємо засновникам органічного господарства «Опільські олії» за гостинну зустріч, професіоналізм і бажання поділитися знаннями та досвідом.

Олег ПАВЛІВ, завідувач кафедри,  доцент, кандидат вет. наук.
Валерій ГАВРИЛЮК доцент кафедри агрономії,
лісового і садово-паркового господарства, кандидат с.г наук.
Віра МАГЗЕР асистентка кафедри екології

 

Карта повітряних тривог України

Обговорення проєктів

 

Free Joomla templates by Ltheme