28 березня 2022 р. відбулася міжнародна онлайн-лекція для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» на тему: «Новітні технології в ресторанному господарстві» з дисципліни «Організація готельного і ресторанного бізнесу».
Її провели:
- докторка економічних наук, професорка, професорка кафедри економіки і менеджменту ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» Світлана СУДОМИР (Україна);
- менеджерка ресторану «Barrel House Korchma» Tetyana BARYLKO (Канада).
В онлайн-лекції професорка Світлана СУДОМИР розкрила сутність інноваційних технологій у сфері ресторанного бізнесу. Зосередила увагу на тому, що найважливішими інноваційними технологіями є інформаційно-комп’ютерні технології, які дозволяють значно спростити та оптимізувати низку специфічних для цього бізнесу процесів. Проаналізувала переваги від застосування інноваційних технологій у сфері ресторанного бізнесу.
Продовжуючи лекцію, менеджерка ресторану «Barrel House Korchma» Tetyana BARYLKO зауважила, що через збільшення попиту споживачів на заклади громадського харчування з кожним роком відкривається все більше підприємств ресторанного бізнесу, тому новим власникам потрібно розробляти і продумувати свою діяльність таким чином, щоб утримувати конкуренцію з поміж інших аналогічних закладів. На сьогоднішній день таке нововведення, як заклади з кухнями різних національностей та цікавий інтер’єр, є не досить актуальним. Тому власникам потрібно розробляти і впроваджувати в реалізацію різні інноваційні методи та технології, які б покращували відвідування та залучали все більшу кількість потенційних споживачів до свого закладу.
Лекційне заняття пройшло на високому науковому рівні у доброзичливій атмосфері, було змістовним, інформаційним та корисним.
Завідувач кафедри гуманітарної освіти і туризму,
Богдан ЛУГОВИЙ