На сучасному етапі розвитку аграрні підприємства країни поступово утверджують свої позиції, нарощують обсяги виробництва та реалізації продукції. Проте залишається ще багато проблем у забезпеченні їх стабільного функціонування на якісно високому й конкурентоспроможному рівні як на вітчизняному, так і зарубіжному ринку. Однією з негативних тенденцій є посилення дефіциту персоналу в виробничому секторі економіки як базису національної економічної безпеки країни.
31.10.2022 р. відбулося засідання студентського наукового гуртка «Менеджмент XXІ століття», яке пройшло у формі воркшопу, щодо управління трудовими ресурсами в аграрних підприємствах. В центрі уваги засідання були питання удосконалення теоретичної бази та розробки практичних рекомендацій до процесу управління трудовими ресурсами аграрних підприємств, що є основою підвищення ефективності їх функціонування.
Керівник гуртка, доцент кафедри економіки і менеджменту Ігор ФЕДУНЯК, відкриваючи засідання відмітив, що в такій формі захід проходитиме не випадково, адже воркшоп – це інтерактивна зустріч, яка дає можливість об’єднання людей з певною метою для досягнення спеціалізованого результату та є гнучким і ефективним форматом навчання, розвитку, управління змінами, створення команди та розв’язання наукових проблем. Воркшопи особливо ефективні у розвитку управління відносинами з людьми. Найкращим і найбільш конструктивним форматом мотиваційного тімбілдингу є саме воркшоп або, ще краще, серія воркшопів, присвячених ключовим пріоритетам людей та сфер особистої відповідальності, особистих інтересів, які сильно перетинатимуться з цілями бізнесу.
В ході засідання, гуртківці представили свої наукові дослідження з даної тематики з проведенням обґрунтованих висновків, що дало можливість запропонувати системний підхід до моделювання ефективності управлінського менеджменту персоналу, в якому, на відміну від існуючих, враховано життєві цикли аграрного підприємства із виділенням рівнів задоволення потреб працівників на основі взаємодії і взаємодоповнення матеріального та нематеріального мотивування, а також вибір найприйнятніших для працівників мотиваційних засобів.
Саме гуртківцями було зазначено, що на підприємствах для формування висококваліфікованого і вмотивованого персоналу практикують такі технології як традиційні (наставництво, курси з підвищення кваліфікації, інструктажі), так і інноваційні технології (коучинг, автоматизована інформаційна система управління персоналом, аутстафінг, управління талантами, грейдинг, аутплейсмент та ін.).
На завершення засідання керівник гуртка висловив слова вдячності учасникам за плідну працю, а також запропонував гуртківцям свої наукові дослідження рекомендувати для впровадження на підприємствах при проходженні виробничої практики.
Ігор ФЕДУНЯК,
керівник гуртка